Ce este detoxifierea?

Pentru a înțelege ce este detoxifierea și care este rolul ei este nevoie să vorbim puțin și despre intoxicare.

Auto-intoxicarea se instalează treptat atunci când toxinele acumulate în organism depășesc capacitatea acestuia de eliminare și un anumit prag de toleranță al corpului.

Prin cumulare se poate ajunge în timp la o cantitate considerabilă de toxine în corp.

O parte din toxinele cu care ne auto-intoxicăm provin din comportamente alimentare greșite: supraalimentare, consumul de alimente care conțin nitrați, insecticide sau ierbicide, hormoni, zahăr rafinat, grăsimi hidrogenate, organisme modificate genetic, etc la care se pot adăuga consumul exagerat de alcool, tutun, cafea – ca să numim doar câteva.

Apoi prin sedentarism contribuim la rămânerea în corp a acestor toxine. Putem adăuga și câteva elemente specifice mediului urban: stress, poluarea prin fum, gaze de eșapament, praf, zgomot, etc.

O altă parte din toxine provine chiar din uzura țesuturilor. Zilnic corpul trebuie să elimine resturile celulare, cadavrele de globule roșii, etc. Totuși majoritatea toxinelor provine din prelucrarea substanțelor alimentare de către corp.

Toxinele peste pragul de toleranță reprezintă un adevărat pericol pentru organism, ele îngreunează funcționarea normală a corpului și, în timp, conduc la acea deteriorarea stării de bine și implicit, a sănătății.

Omul poate schimba situația prin atitudinea sa față de acești factori. Își poate modifica alimentația, alegerea alimentelor, calitatea lor, poate să schimbe obiceiurile legate de consumul de tutun, alcool, etc. În fine, poate evita sedentarismul prin practicarea exercițiilor fizice.

Deși toate aceste lucruri sunt necesare, adesea nu sunt și suficiente. Aici intervin tehnicile de detoxifiere, alături de schimbarea conștientă a stilului de viaţă!

Atunci când ne hrănim au loc în corpul uman câteva procese importante: ingestia, digestia, asimilarea, utilizarea și eliminarea. În procesul de detoxifiere sunt optimizate aceste procese, în special eliminarea.

În cadrul procesului de detoxifiere, prin intermediul alimentației, activităților fizice și terapiilor Vitarium Spa – vor lucra intens organele implicate în procesele de eliminare: ficatul, vezica biliară, intestinul gros, rinichii, plămânii, pielea. Sistemul limfatic, cunoscut pentru rolul său de „salubrizare”, va fi intens stimulat prin drenajul limfatic, masajul reflexogen și activitățile fizice efectuate.

Detoxifierea este:

✓ Un proces intern de purificare, de curățare a organismului;
✓ Soluția simplă și naturală pentru redobândirea starii de bine și a vitalității;
✓ Unul dintre stâlpii care susțin sănătatea și vitalitatea;
✓ Singura modalitate de a asigura starea autentică de homeostază la nivelul întregului corp;
✓ Un proces natural, specific organismelor vii, prin care organismul încearcă să își mențină curățenia și rezistența.

Detoxifierea are în centru procesele următoare: alcalinizarea, homeostazia, dezvoltarea, revitalizarea, regenerarea și curăţarea organismului.

Alcalinitatea este cel mai mare mijloc de detoxifiere a corpului; astfel, alimentele care produc alcalinitate vor detoxifia organismul.

Organismul uman este implicat în procese ciclice de curăţare, care se mai numesc și crize de eliminare: transpiraţie, tuse, eliminare de mucozitaţi, febra, etc.

Detoxifierea permite celulelor să primească energie nutriţională și să elimine corespunzător reziduurile.

Detoxifierea are întotdeauna drept rezultat redobândirea vitalităţii.

Stilul de viaţă modern bazat pe consumarea de alimente rafinate, bogate în calorii şi sărace în nutrienţi şi fibre alimentare, lipsa de mişcare, stressul, poluarea și  emoţiile negative, contribuie la crearea unei stări de aciditate excesivă în organism.

Programele de Detox de la Alpin Health Center sunt coordonate de persoane pasionate de ceea ce fac, certificate în domeniul respectiv, cu experienţă, şi care vă ajută să vă pregătiți organismul pentru purificare, respectiv să atingeți condiția optimală prin alegerea unui stil de viață sănătos.

Rezerva acum!

Este timpul să ai grijă de sănătatea ta!

Numele tău (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Telefon

Program
 Juice Detox Raw Vegan Detox Juice Green Salad Detox

Cazare
 cameră single cameră dublă apartament de 2 persoane apartament de 3 persoane apartament de 4 persoane

Perioada
-

Alte detalii